Селекционер на Германия Гордън Хърбърт говори минути, след като изведе Бундестима до първата му в историята световна титла по баскетбол на шампионата на планетата във Филипините, Индонезия и Япония. Германия пречупи Сърбия с 83:77 на големия финал в Манила.

"Искам да се върна през септември 2021 година, когато станах треньор на Германия и се запознах с Денис. Говорихме за 2, 3 часа и тогава всичко започна. Усетих любовта му към страната, към националния отбор, към съотборниците“, заяви Хърбърт.

„Искам да благодаря на всички играчи, които ни помогнаха да се класираме на турнира. Тогава изгубихме първата си игра срещу Естония като домакини. В този момент дойдоха Денис, Айзък Бонга и Войгтман - по време на игровия прозорец през юни - без да се интересуват от кариера и договори, дойдоха“, каза още той.

„Дадоха пример за другите и това е крайният резултат. Още не мога да повярвам. Ние сме отбор на първо място, а след това идва индивидуалният талант. Момчетата много се грижат едни за други", завърши националният селекционер на Германия.