ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Канада детронира актуалния носител на световната титла Испания след победа с 88:85 (21:21, 17:27, 23:25, 27:12) в директна среща от група L за класиране на четвъртфиналите на шампионата на планетата по баскетбол за мъже в Япония, Филипините и Индонезия. Съперник на "кленовите листа" в директните елиминации ще е Словения, докато Латвия ще има сблъсък с Германия.

Двата тима изиграха изключително интригуващ двубой, в който испанците на два пъти пропиляваха двуцифрена разлика, включително и в самия край на мача.

След равностойно начало първата четвърт завърши при 21:21. Испанците обаче започнаха да трупат аванс и на почивката се оттеглиха при 48:38 в своя полза.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Канадците започна да топят изоставането си след паузата, като стигнаха и до пълен обрат при 53:52. Мачът обаче се изнерви и заради някои решения на съдиите, а Скариоло и Фернандес получиха и технически нарушения. Скритият коз на Испания в този момент обаче се оказа Санти Алдама, който вкара 8 поредни точки и върна аванса на тима си, като преди последната част шампионите водеха със 73:61.

Четири минути след старта на заключителната четвърт испанците не успяваха да се разпишат. Канада скъси дистанцията, а драмата стана пълна 42 секунди преди края, когато след точни стрелби на Брукс и Гилджъс-Аликзандър отборът от Северна Америка обърна за 82:80. Два наказателни удара на гарда на Оклахома увеличиха разликата. Хуан Нунес върна един кош, а от фала Гилджъс-Аликзандър отново направи аванса на отбора му 4. Пет секунди преди края обаче тройка на Алдама отново върна надеждите на Испания, но и този път гардът на канадците показа здрави нерви от линията и направи резултата 88:85. Алекс Абринес пробва да прати мача в продължение и стрелбата му уцели ринга, но топката не влезе в коша и така Канада елиминира Испания.

Шей Гилджъс-Ализандър бе над всички за успеха с 30 точки и 7 асистенции, Дилън Брукс добави 22 точки, с 16 е Ар Джей Барет. За детронираният световен шампион Уили Ернангомес реализира 25 точки, Санти Алдама вкара 20, 11 има Алекс Абринес.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!