Серията на Левски Лукойл след идването на новия спонсор приключи, след като тима отстъпи със 63:74 като гост на македонския Блокотехна в Балканската лига.

Блокотехна, който е лидер в класирането на регионалния турнир, ограничи максималко "сините" и спря серията им от шест поредни победи, които те постигнаха в последния месец и половина.

Първо серия от 10:0, а след това още едни седем безответни точки донесоха двуцифрен аванс на Блокотехна в средата на първата част. Бързи атаки и отлична борба в нападение даваха предимство на домакините в началото. Левски Лукойл обаче финишира първата част също с поредица от точки, като остави без кош от игра съперника си повече от 4 минути, за да не позволи откъсване 21:15.

"Сините" реализираха и първия кош във втория период, но след това близо четири минути не успяха да вкарат, а разликата отново скочи, вече до 13 точки. Вместо да скъси дистанцията, българският тим се отдалечи, като не намираше отговор на Дуейн Бенджамин, а и бившият състезател на Спартак (Плевен) и Академик Бултекс 99 Седрик Боуен бе доста активен за македонците. С негова забивка в края на полувремето разликата стигна до 18 точки, а почивката дойде при 43-27.

Нещата се развиваха зле за Левски и след почивката, като в средата на третата четвърт разликата вече бе минала 20 точки. Чак в края на третата част гостите успяха със серия от 10:0 да наваксат малко от пасива си и да оставят интрига за финалната четвърт.

Блокотехна обаче продължи да води уверено чак до финалните четири минути. Точно толкова оставаха на таблото, когато с тройка на Асен Великов за първи път след началото разликата стана под 10 точки.

И това обаче не продължи дълго и Дуейн Бенджамин пак върна аванса на Блокотехна, а атаките в последната минута от мача се оказаха безрезултатни.

За Левски Лукойл единствен Джъстин Нокс имаше двуцифрен точков актив, след като записа 19 точки на своята сметка.

Бенджамин реализира 30 за Блокотехна, а бившият играч на Левски Стоян Гюроски игра 23 минути за македонския тим, но не успя да се разпише.