Действащият европейски шампион Испания започна защитата на трофея си с победа. В първия мач от програмата на група “А” испанците записаха изстрадан успех срещу Полша с 83:78.

Още от началото Испания контролираше събитията на терена, показвайки голямата си класа. Въпреки превъзходството, Полша също стоеше добре и правеше всичко възможно да противодейства на Пау Гасол и компания. Разликата на почивката бе 13 точки, но Полша я намали само на 9 преди последната част. Малко преди края на мача поляците продължаваха да не се предават и се доближиха само на 4 точки от съперника. Испанците обаче не позволиха обрат и затвориха мача в своя полза.

Пау Гасол бе над всички за Испания с 29 точки и 7 борби. С 23 точки се включи Хуан Карлос Наваро, а братът на Пау – Марк Гасол записа 16 точки и 7 борби.

За Полша Лукаш Кошарек завърши с 19 точки. 18 плюс 7 борби добави Тoмас Келати, а с 12 точки и 9 борби се отчете Адам Хрицанюк. Поляците оставиха страхотно впечатление в първия си мач в отсъствието на двете си големи звезди – Марчин Гортат и Mачей Лампе./БЛИЦ