Шампионът Лукойл Академик отвя "Левски" с 85:65 в дербито на 9-ия кръг в Националната баскетболна лига. Така "студентите" остават непобедени от началото на сезона, а и не познават вкуса на поражението в българския шампионат от 6 февруари 2010 година. С победата над "сините" избраниците на Йовица Арсич поднесоха подарък на президента си Валентин Златев, който вчера имаше рожден ден.

И в това издание на дербито "студентите" показаха, че са с класа над "Левски" и заслужено се поздравиха с успеха. Лукойл се откъсна преди почивката, а след нея контролираше мача без особени проблеми. Шампионите играеха по-добре в защита и сякаш имаха много повече желание за успех от съперника си, който ги прие в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Избраниците на Константин Папазов така и не успяха да покажат нещо съществено и разочароваха привържениците си.

Четирима състезатели на победителите завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатни бяха двамата българи Тенчо Банев и Вескo Веселинов, които завършиха с по 13 точки. Банев направи и дабъл дабъл с 11 борби. Тодор Стойков отбеляза 12 точки, а 11 добави Андре Оуенс, който показа и добра защита срещу Арън Харпър.

Звездата на "Левски" Харпър пък отбеляза най-много точки за отбора - 14. Васил Евтимов завърши с дабъл дабъл от 11 точки и 15 борби, а Йордан Бозов се отчете с 9 точки.