Шампионът Балкан завърши с победа второто завъртане в Националната баскетболна лига (НБЛ). Пред собствена публика тимът от Ботевград се наложи над Спартак (Плевен) със 100:75. Преди началото на срещата с 24 секунди мълчание бе почетена паметта на легендата на НБА и Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт и останалите жертви на катастрофата с хеликоптер.

Най-резултатен за победителите бе Дейшон Найт с 24 точки. За Спартак по 18 точки отбелязаха Димитър Маринчешки и Константин Коев.

След този двубой Балкан е с баланс 17-1 на върха във временното класиране, а Спартак остава девети с 3-15 и няма да участва в турнира за Купата на България през следващата седмица за сметка на Черноморец, който остава осми.

Баскетболистите на Левски Лукойл пък спечелиха със 107:81 при гостуването си на Академик Бултекс 99 в Пловдив и остават втори в класирането с баланс 16-2. С 24 точки и 12 асистенции завърши Брандън Йънг, Христо Захариев вкара 17, а още четирима реализираха 13 и повече за Левски. Гостите бяха без Данило Тасич и Ричард Амарди в Пловдив, а новото попълнение Зейн Ноулс се включи с 8 точки и 8 борби за 25 минути. За Академик 21 точки вкара Шакир Смит, а 18 добави Седрик Боуен.

Шампионатът ще се поднови в края на февруари, тъй като след Купата има пауза за националните отбори.