Баскетболният шампион на България при мъжете Левски Лукойл допусна първа загуба група "G" на първата групова фаза от турнира за Купата на ФИБА Европа. „Сините“ паднаха със 76:81 при визитата си на гръцкия Арис (Солун).

Възпитаниците на Тити Папазов предварително си бяха осигурили класиране в следващата фаза на турнира и първото място в групата, а той даде почивка на Калоян Иванов, който все още се възстановява от контузия в глезена, както още на Божидар Аврамов, Деян Карамфилов и Кръстан Кръстанов.

Българският първенец отстъпваше с 43:46 на почивката, а след нея играта продължи да бъде равностойна и домакините удържаха аванса си.

За Левски Лукойл Деян Иванов завърши с "дабъл-дабъл" - 19 точки и 10 борби, а Патрик Рембърт добави 16 точки. Най-резултатен за успеха на Арис беше Лъки Джоунс с 19 точки, а Борис Дало се отчете с 14.

Левски Лукойл продължава в група "J" на втората групова фаза и ще има за съперници Балкан (Ботевград) и израелския Ирони Нес Циона. Последният участник в тази група ще стане ясен от двубоя между италианския Варезе и унгарския Алба Фехервар.

Двубоите от втората групова фаза ще започнат на 12 декември.