Шампионът на НБА Кливланд Кавалиърс стана поредният отбор, който обяви договор за поставянето на спонсорски надпис върху екипите от следващия сезон. От есента върху потниците на Леброн Джеймс и съотборниците му ще стои логото на популярната марка за автомобилни гуми „Goodyear“.

Компанията е базирана в град Екрън (Охайо), а това е родното място на звездата на Кавалиърс Леброн Джеймс. По време на представянето на договора между баскетболния тим и производителя на автомобилни гуми над баскетболната зала в Кливланд кръжеше популярния дирижабъл на „Goodyear“.

Освен това двете страни се договориха за ежегодно дарение от 1 милион долара за обществените училища в Кливланд и Екрън. Очаква се през следващия сезон на екипите на Кавалиърс да не стои цялото име на „Goodyear“, а само популярното лого на компанията, изобразяващо крилата обувка.

Преди година НБА разреши на отборите да подписват договори с компании, чието лого да поставят в горната лява част на екипите от старта на сезон 2017/18. До момента подобни контракти сключиха Филаделфия 76-ърс, Бостън Селтикс, Сакраменто Кингс, Юта Джаз и Бруклин Нетс.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНИЯ В НБА