Баскетболният тим на САЩ се измъкна от голяма излагация в контрола с Австралия, играна в Абу Даби (ОАЕ). „Янките“ по едно време водеха с 24 точки, но накрая едвам спечелиха с 98:92.

Антъни Дейвис вкара 17 точки и хвана 14 борби, Тайризи Халибъртън пък реализира важни две късни тройки. Дивайн Буукър се отчете с 16, Антъни Едуардс - с  14.  
Трима приключиха с по 10 – мегазвездата Леброн Джеймс, Бам Адебайо и Жоел Ембийд.

Голямото име на шампиона Бостън Джейсън Тетъм и Джейрю Холидей изглежда хич не им се играеше. Те се задоволиха с общо 12 точки. Да не говорим за Стеф Къри, който регистрира мегаскромните три точки. 

Джок Ландейл вкара 20 за Австралия и беше най-резултатен за "кенгурата", а със 17 се включи Джош Гиди. Дайсън Даниълс добави 14.

Тимът на САЩ се отпусна много на финалната права, което едва не му костваше резила. Вярно, че това бе спаринг, но американците винаги гонят успеха със звездния си състав. Същото каза и треньорът им Стив Кър след края на проверката. 

"Бяхме учудващо небрежни в последната част на мача. Нещо, което няма как да ми хареса", коментира 58-годишният специалист. 

Щатите ще изиграят три демонстрационни срещи преди Олимпиадата в Париж, където ще преследват само и единствено златните медали. Срещу Сърбия пак в ОАЕ. И две в Лондон – с Южен Судан и Германия.