Ръководителите в българския баскетбол са изправени пред поредната дилема - да угодят на Лукойл Академик, или да запазят честта си. БЛИЦ СПОРТ научи от достоверни източници какво се готви на днешното заседание на Управителния съвет. В точка 7 (Разни) ще бъде разгледана молба от страна на Лукойл Академик да играе мачовете от финалните плейофи в залата си в Правец.

Миналата година Управителният съвет гласува промяна в наредбата плейофите да се провеждат единствено в зали, които са с над 1000 места, а залата в Правец не е такава. Капацитетът й два пъти по-малък, така че Лукойл Академик по наредба трябва да търси друго място, на което да домакинства в плейофите.

Незнайно по каква причина обаче ръководството на шампионите е изпратило молба до федерацията днес да бъде разгледано искането им да играят срещите в собствената си зала в Правец.

Генералният секретар на федерацията Елеонора Рангелова потвърди новината на БЛИЦ СПОРТ: "Да, получихме писмо от Лукойл Академик, което разпратихме до всички членове на Управителния съвет."

През миналия сезон бе направен компромис заради Черно море и Лукойл Академик, които играха плейофите в малките си зали. Това създаде доста скандали особено с гостуващите агитки, за които имаше ограничен достъп. Пример - залата в Правец, ако е за 550 души, гостите имат право да бъдат подкрепени от 55 души! Именно заради двата отбора след това бе решено от тогава плейофите да се състоят в съоръжения с капацитет над 1000 места.

БЛИЦ СПОРТ има информация, че важни фактори от федерацията са твърдо против промяна в наредбата, т.е. приемане на молбата на Лукойл Академик. Какво ще решат обаче членовете на Управителния съвет, ще стане ясно по-късно днес.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ