ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Днес в Правец ще се определи баскетболният шампион на България при мъжете. Резултатът във финалната серия между Лукойл Академик и „Левски“ е 2:2, след като и двата тима записаха по една победа като гост. Решителният мач е тази вечер от 20:00 часа в Правец.
 
За първи път от 13 години шампионът ще е бъде определен след пет мача. През 2000 г. „Левски“ победи Черно море с 3:2 в серията. Тогава в състава на „моряците“ беше капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков. При 10-те си поредни титли „студентите“ печелеха титлата най-много след 4 мача.
 
В Правец днес ще се играе на всичко или нищо. Двамата треньори Сашо Везенков и Тити Папазов нямат проблеми с контузени играчи и всички са на линия за срещата. Логиката сочи в посока на Лукойл Академик. Ако „сините“ покажат характера, с който измъкнаха победата в четвъртия мач, прогнозите за 11-та поредна титла на „студентите“ могат да бъдат разбити, а доминацията на Лукойл Академик да бъде спряна.
 
И двата отбора за заложиха на по-леки тренировки преди решителния мач. Целта беше освобождаване на играчите от напрежението преди двубоя. За разлика от предишните два мача в Правец, днес феновете на „Левски“ ще получат едва 50 билета, а не както беше преди – 75. Покана за мача е била изпратена на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева.
 
„Не трябва да допускаме съперникът да вземе сериозен аванс в резултата в началото на мача. Там трябва да акцентираме, защото едва ли отново ще успеем да обърнем след изоставане с 16 точки. Лукойл Академик е фаворит, но това е пети мач и е най-вече в ръцете на съдбата“, заяви Папазов.
 
„Това е нашата зала. Играчите напълно осъзнават за какво излизат. Надявам се, че като за последен мой мач, ще приключим с победа. Няма какво толкова да губим. По-добри сме, твърдя го през цялото време. Бяхме по-добри и в четвъртия мач, но две ситуации обърнаха развоя на срещата. Сега няма да го допуснем“, коментира Везенков.


luk.jpgЛукойл Академик – “Левски”levski_basket.jpg
 
Днес от 20:00 часа
Правец, “Спортен комплекс”
Пряко по ТВ +


5.1.jpg
Лукойл Академик
“Левски”
1.Боян Попович
1.Марко Маринович
2.Тодор Стойков 2.Чавдар Костов
3.Брандън Хийт 3.Павел Иванов
4.Димитриос Харитопулос 4.Димитър Ангелов
5.Дарил Уоткинс 5.Николай Върбанов
Резерви: Николай Колев, Томас Масамба, Божидар Аврамов, Павел Маринов, Тенчо Банев, Веселин Веселинов, Румен Василев
Треньор: Сашо Везенков
Резерви: Венцислав Петков, Младен Пантич, Стефан Георгиев, Димитър Димитров, Хрисимир Димитров, Златин Георгиев, Неманя Протич
Треньор: Константин Папазов