За четвърта поредна година Лукойл Академик и “Левски” ще се срещнат в битката за титлата в Националната баскетболна лига. Първият двубой е тази вечер от 20:00 часа, като серията се играе до 3 победи от 5 мача. Последните 3 години до успеха неизменно стигат “студентите”, които имат общо 10 поредни титли и са абсолютен хегeмон в България.

И двата тима нямат кадрови проблеми и са в очакване на големите сблъсъци. През този шампионат Лукойл и “Левски” изиграха 4 срещи помежду си, като баланса е 3:1 победи в полза на “студентите”.

“Всички играчи са живи и здрави, и са на линия. При положение, че двата тима свършиха полуфиналите по еднакъв начин, имахме еднакво време за подготовка и възстановяване. И Рилски спортист, и Балкан се бориха до край. Само може би самочувствието, а малко и спортният шанс бяха на наша страна и двата тима сме отново на финал.

Успехите на Лукойл не може да не дават самочувствие на съперника. Ние се трудим и се борим всяка година да съкращаваме дистанцията. Едно от нещата, който ни дават увереност е, че те загубиха два мача от Рилски спортист, което показва, че не са непобедими. Смятам, че голямото ни предимство ще е нашата публика. Има за първия мач автобус, организиран от фенклуба. Той ще превози желаещите да ни помогнат. За съжалението вторият мач е в събота и съвпада с футболния мач на “Левски”", заяви треньорът на “сините” Константин Папазов.

“Няма нужда от много говорене. Всички са здрави. Достатъчно са мобилизирани. Чакаме мача с нетърпение. Ние сме тези, които в последните години сме шампиони на България. Отборът на “Левски” е изключително стойностен. Пак искам да кажа, че след промените, които направи Тити, отборът му е изключително качествен и от наша страна трябва много сериозна мобилизация и сериозно подхождане, за да не станат нещата, както се получи с Рилски спортист”, коментира пък треньорът на Лукойл Сашо Везенков.

“Баскетболът в годините доста се промени. Да се върна малко назад, Рилски спортист разполагат с 5 чужденци и много качествени млади момчета. Имаха слаби игри преди полуфинала и беше въпрос на време отборът да влезе във форма и да заиграе добре. За наше съжаление това се случи на полуфинала и до последно не се знаеше как ще завършат и двата полуфинала. Затова баскетболът е различен”.
Лукойл Академик – “Левски
20:00 часа
“Спортен комплекс”, Правец
Пряко по
ТВ+
Вероятни стартови петици:
akademik.jpgЛукойл Академик: Томас Масамба, Брендън Хийт, Тодор Стойков, Димитриус Харитополус, Дарил Уоткинс

levski_basket.jpg“Левски”:
Марко Мартинович, Чавдар Костов, Павел Иванов, Димитър Ангелов, Младен Пантич