Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира пред БЛИЦ провала за Купата на България. Тимът отпадна още на четвъртфиналите от Рилски спортист, а на среща днес ще бъде обсъдено бъдещето на треньора Димитрис Галанис.

"Не мога да ви кажа нищо повече, докато не мине срещата с господин Златев. Ако има промени в треньорския щаб, ще настоявам да има такива и в отбора. Първият, който ще напусне, е Киърън Ачара. Не можа да се впише в отбора", заяви Сашо Везенков.

"Не играхме добре срещу Рилски спортист, това е факт. В последните мачове също побеждавахме трудно. Настроение?! Ние не сме се събрали за настроение. Лукойл Академик е отбор, който не може да си позволи подобни срещи като тази с Рилски спортист. Моите уважения към Данчо Бозов, дано Господ здраве да му дава, но на 35 години той ни изнесе рецитал. Това не говори добре не само за Лукойл Академик, а за целия ни баскетбол. За нас турнирът приключи, сега трябва да работим, за да променим някои неща. Нашата цел остава да спечелим титлата", допълни легендарният баскетболист и шеф на "студентите".

"Искам да подчертая дебело, този път не правих селекцията в Лукойл Академик. Треньорът Галанис изцяло имаше тази привилегия. Негово беше и решението да освободи Филип Виденов. В колективния спорт знаете как е, при провал винаги треньорът е виновен. Но играчите също трябва да осъзнаят какво са направили, защото те са долу на игрището. Постоянно се говори за разделение на българи и чужденци в Лукойл Академик. Точно сега няма такова. Делите ли Лудогорец, когато побеждават?! Не, нали. Те са един отбор, така сме и ние", каза още Везенков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ