Интересът на тимове от НБА към Александър Везенков продължава. Вицепрезидентът по баскетболните операции на Мемфис Джон Холинджър изгледа последния двубой на българина срещу ПАОК в серията за бронзовите медали.

44-годишният бивш анализатор на ESPN се срещна с част от ръководството на Арис и присъства на последната тренировка на отбора. Холинджър ще остане в Гърция поне още 24 часа, за да наблюдава отблизо играта на Везенков и в следващия мач.

206-сантиметровото тежко крило и колегите му допуснаха загуба в първата среща и днес излизат за задължителна победа у дома срещу ПАОК. В серията се играе до две победи от три двубоя.

Везенков ще решава за бъдещето си след края на сезона и приключване на ангажиментите си към Арис. През април 19-годишният талант подаде документи за участие в предстоящия на 25 юни драфт в НБА, в който Мемфис ще избира под №25.

През последните две години постоянството на Везенков привлече в Гърция скаути на редица тимове от лигата отвъд океана, сред които Сан Антонио, Лос Анджелис Лейкърс, Милуоки и Финикс. Кандидати за подписа на реализатор №1 на европейското първенство за младежи до 20 г. на остров Крит през 2014 г. са и европейските грандове Барселона, ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Анадолу Ефес и Фенербахче.