Новият президент на баскетболния "Левски" Леонид Гайдаджиев обясни какви са целите пред отбора. Той говори на полувремето на втория мач от финалната серия в НБЛ между "сините" и Лукойл Академик (76:75).

"Левски" ще гони шампионска титла в България и място в десетката на Адриатическата лига. Гайдаджиев прогнозира също така, че до три години "сините" ще играят финал в Адриатическата лига.

„Първата крачка е с утрешния ден, когато ще подпишем договор с Адриатическата лига за три години. Там искаме да представяме много добре българския баскетбол, а в същото време и "Левски". Убеден съм, че от следващата година винаги ще сме шампиони на България, а след 3-4 години в Адриатическата лига се надявам да играем финал и да играем в Евролигата. Това са моите амбиции – казвам ви честно и директно. Ако следващата година "Левски" не е шампион на България и не сме в Топ 10 на Адриатическата лига, ще си тръгна.

Плановете са да вземем най-качествените български състезатели, които играят извън страната. Когато свършим това, ще видим какво липсва на отбора и съм сигурен, че ще направим отбор с много качество в себе си. Извън България се състезават Филип Виденов, Илиян Евтимов, братята Иванови, Христо Николов, така че разчитаме на всички, с които ще постигнем съгласие да пристигнат в "Левски". Взели сме решение с шефа на треньорския щаб Тити Папазов, който ще бъде треньор, докато аз съм президент на клуба. Надявам се да направим много качествен отбор. Може би когато говоря тези думи, не звучат сериозно, защото хората в България не ме познават в отношение на баскетбола, но ще имате възможност да видите”, коментира Гайдаджиев пред News7.

Генералният мениджър на Адриатическата лига Роман Лисац пък заяви, че "Левски" го очакват велики мачове срещу грандове като Цървена звезда, Партизан (Белград) и Цибона (Загреб).