ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков за пореден път ще бъде наблюдаван от представители на НБА. Този път, за да се уверят в качествата на лидера на Олимпиакос пристигат шефове на Сакраменто Кингс.

На предстоящото в неделя от 15:45 часа дерби с Панатинайкос Везенков ще бъде следен под лупа от генералния мениджър на „кралете“ Монте Макнеър и вицепрезидента на клуба Фил Джабур. Очаква се Джабур да остане и за мача с Лаврио, който ще се играе във вторник (21 март) от 19:15 часа.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

През февруари Сакраменто Кингс прати помощник-треньора Джей Траяно за турнира за купата на Гърция в Крит, където той да проследи представянето на Александър Везенков. Тогава българинът беше определен за най-полезен играч и имаше ключова роля за спечелването на трофея от Олимпиакос.

През последните години 27-годишният българин е вероятно един от баскетболистите, които се представят най-силно в Европа. От 23 юни 2022 г. неговите права в НБА се държат от Сакраменто Кингс. Това се случи след сделка с Кливланд Кавалиърс за 49-ия избор в драфта, който стана Айзая Мобли. Сериозното присъствие на представители на „кралете“ на мачовете на Олимпиакос говорят, че ръководството на клуба проверява дали Везенков може да бъде привлечен да играе в НБА.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК