Председателят на Управителния съвет на Балкан (Ботевград) Михаил Михайлов даде пресконференция в Пресклуб България. На нея присъства и новият треньор Небойша Видич. Ето какво каза шефът за изминалите тежки дни за отбора, както и за назначението на Видич.

"Клубът е добре организиран, но няма резултати. Заради това назначихме треньор от чужбина, който да извади тима от дупката, в която сме изпаднали. Краткосрочна цел пред Видич е да изправи на крака Балкан, а дългосрочна - в плейофите да успеем да се преборим за медали. Сигурен съм, че ще излезем от тази ситуация и ще бъдем на ниво в плейофите", каза Михаил Михайлов.

"Има катаклизми в изминалите няколко месеца. Играчите четат, слушат и се влияят от нещата около тях. Загубиха от Берое мача за Купата, а и след действията на публиката, отборът сякаш загуби самочувствие. Това доведе до следващото поражение отново от Берое", допълни председателят на УС на клуба.

Михайлов коментира слуховете за раздялата с Мирослав Ралчев. Според различни информации играчите бойкотирали вече бившия треньор: "След оставката на Мирослав Ралчев се наслушах на какви ли не невъзможни неща и дори, че отборът го е изгонил. Първо - това няма как да се случи и второ не е така. В разговора между него и играчите всичко бе уточнено. Той сподели на играчите причините да напусне и те не можеха да повярват в първия момент какво се случва. Те дори се опитаха да го разубедят, което опровергава всички слухове, които тръгнаха след Купата."

"Сигурно има и емоционална и рационална причина за оставката му. В разговорите коментирахме нещата във всички посоки. Това беше негово решение и той сметна, че това е най-правилно за него и за клуба като цяло. Уважихме неговото желание. От опит знам, че в Ботевград е трудно да си треньор. Хората приемат трудно загубите, комптетентни са и когато нещо не е наред са недоволни", каза още Михайлов.

"Новият кмет Иван Гавалюгов е заявявал не малко пъти подкрепата си към спорта. В частност към нас като баскетболен клуб той изказа още преди време своята финансова подкрепа, независимо кое ще бъде в ръководството. Общината изпълнява един ангажимент, който е поела. Имаме добра комуникация с Общината и нямаме никакви проблеми. Кметът ни е отворен към спорта, не само към баскетбола. За пръв път в града има добро разпределение и подпомагане на всички подрастващи клубове в Ботевград", завърши шефът на баскетболния клуб.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ