Интересни подробности около отношенията между българската федерация по баскетбол и бившия национален селекционер на мъжете Пини Гершон започнаха да излизат след официалната раздяла между двете страни. Сюжетът напомня семеен развод, пише в. “7 дни спорт”.

Оказва се, че за класирането на Евро 2009 Гершон е трябвало да получи джип BMW. Луксозният автомобил е поръчан в официалния вносител на баварската марка, федерацията подписала договор, колата е доставена, но след провала на Европейското в Полша Михов почнал да се разсейва.

Пред свои близки Гершон заявил, че може да си купи 1000 коли, каквито собственикът на “Леденика” не може да му подари, и беемвето изобщо не го интересува. “Михов сигурно си мисли, че ходя пеша по крайбрежната алея на Тел Авив, но истината е малко по-различна”, шегувал се със ситуацията Гершон.

Вероятно обаче на израелеца му предстои да се смее с глас, защото междувременно федерацията направи поредния абсурден ход. След като преди Нова година Михаил Михов изобщо не вдигаше телефона на Гершон, вчера му изпрати официална покана да се върне като треньор на националния отбор. Не е трудно да се предположи какъв ще е отговорът на Пини. По-трудно е да се каже дали изобщо ще има отговор./БЛИЦ