Шефът на Националната баскетболна лига Иван Ценов коментира вчерашния прекратен мач за третото място между Балкан Ботевград и Черно море. Ръководството на Балкан извади отбора заради негодувание от съдийските действия. След това част от публиката навлезе на игрището и опита саморазправа с реферите.

"Все още няма решение за санкциите. Това е излючително грозно и не искам да се ощетява ботевградската публика. За съжаление тя се води по реакциите на ръководството на отбора, които цяла година са изключително отрицателни и е много смешно да се говори, че лигата или съдийската комисия е против Балкан, като той заемаше второ място в редовния сезон. По всяка вероятност или арбитърът на Лигата или Управителният съвет ще наложат санкциите, които са предвидени в наредбата, а и които не са предвидени", заяви Ценов в ефира на ТВ7.

"Глобите, които са наложени на Балкан, са по наредба и доклад. Аз като главен мениджър, когато видя доклада на комисаря, нямам право да си затварям очите и да казвам, не - Балкан, няма да ги глобим, защото имат много хубава публика. Не само те са глобявани, но само те си обявяват глобите по медиите. За същия мач Константин Папазов е глобен също (б.р. - има предвид петата решителна полуфинална среща в Ботевград), че не е дал интервю пред паното. В четвъртфиналната серия Тони Дечев бе глобен, че не е в официално облекло, Цветан Антов също е бил глобяван", завърши Ценов./БЛИЦ