За първи път от 26 години трима от участниците в Мача на звездите ще се пробват и в турнира за най-добри забивачи в НБА през All-star уикенда. От лигата обявиха крайния списък от шестима баскетболисти, които ще се опитат да впечатлят журито и публиката в Ню Орлиънс. Надпреварата ще се проведе на 15 февруари, а на 16-и е самият мач на най-добрите в първенството.

В конкурса по забивки ще се пусне Пол Джордж, който бе избран и за титуляр в отбора на Изтока. Джордж беше класиран трети в избора на феновете след ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант. Майсторството си в събота ще покаже и избраният за резерва на Запада Деймиън Лилард от Портланд.

Третият участник в Мача на звездите и в Конлкурса по забивки се казва Джон Уол. Лидерът на Вашингтон Уизърдс бе избран от треньорите за резерва в състава на Източната конференция. Шампионът от миналата година Терънс Рос от Торонто Раптърс ще има възможност да защити титлата си и също ще се пусне в атрактивната надпревара. Харисън Барнс от Голдън Стейт Уориърс и Бен Маклимор от Сакраменто Кингс са останалите двама играчи, потвърдили участието си в спора за приза "Най-добър забивач"./БЛИЦ