Неприятна новина разтърси клуб от НБА. Собственикът на Кливланд Кавалиърс Дан Гилбърт е получи инфаркт и спешно е откаран в болница, информират американските медии.

Семейството на 57-годишния милиардер е помолило до бъде оставено на спокойствие в трудния момент. Новината за здравословния проблем на Гилбърт беше потвърдена от Кливланд Кавалиърс и от компанията на бизнесмена „Quicken Loans“.

„Дан е получил незабавна лекарска помощ и в момента се възстановява на спокойствие. Всички стискаме палци за пълното му и бързо възстановяване“, обявиха от фирмата на Гилбърт.

Дан Гилбърт е собственик на Кливланд Кавалиърс от 2005 година. Оттогава до момента „кавалеристите“ спечелиха една титла на НБА (2016 г.), пет пъти станаха шампион на Източната Конференция и шест пъти завършиха на първо място в Централната Дивизия.

От години милиардерът води битка за живота на сина си. 23-годишният Ник е роден с неврофиброматоза – рядко генетично заболяване, което причинява тумори на нервните клетки по цялото тяло. През миналата година младежът се подложи на осемчасова операция заради мозъчен тумор. Дан Гилбърт и съпругата ма Дженифър дариха 64 милиона долара за изследване и разработване на ефективно лечение на заболяването.