Капитанът на националния ни отбор Христо Николов се завърна в игра за Олимпия Любляна след двуседмична пауза. Пред 2700 зрители в “Стожице Арена" българинът и съотборниците му се наложиха над ВЕФ Рига с 90:61 в последен мач от група "Д" на турнира Еврокъп. Словенските “дракони” си осигуриха място в Топ 32 още преди 14 дни, пише BBall.com.

Николов, който пропусна последните четири двубоя на Олимпия в Адриатическата лига и Еврокъп заради частично разкъсване на прасеца на десния крак, започна в стартовата петица на тима, като се отчете с 11 точки, 3 борби и 2 откраднати топки за общо 17 минути минути на паркета. При стрелбата си двуметровото крило бе 3/4 за две точки, 1/4 за три точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Олимпия завърши първия етап от надпреварата на трето място с актив от 6 успеха и 4 поражения. Латвийците останаха на дъното с баланс от 1-9. В този поток първите две позиции окупираха Химки (Русия) и Бешикташ (Турция).

Топ 32 в Еврокъп стартира на 6 януари догодина. Във втория етап отборите ще бъдат разделени в осем потока по четири тима. Олимпия попадна в група "K", където е и немският Брозе Баскет, който остана втори в група А с баланс от 6/4. Другите съперници на словенците ще бъдат Дижон (Франция) и шампиона на Германия Байер Мюнхен, който завърши пети в група Ц на Евролигата с 2 успеха и 7 поражения.