Олимпиакос с Александър Везенков загуби от Фенербахче със 78:82 (24:10, 13:24, 19:17, 22:31) в Пирея втория мач от четвъртфиналната серия между двата тима в Евролигата. Следващите два мача от серията са в Истанбул, като първият от тях ще се проведе идната сряда от 20:45 часа.

Гръцкият гранд не беше губил домакинство от 22 декември насам, като се намираше в серия от 20 поредни победи на свой терен във всички турнири. От другата страна пък "фенерите" нямаха успех като гости от девет двубоя насам, но се измъкнаха от дупката. 

Александър Везенков изигра страхотен двубой и бе най-ефективен с 18 точки, 7 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки, но това не бе достатъчно за успех. Костас Слукас се нареди заедно с българина сред най-резултатните за своя отбор, след като наниза 18 точки.

Карсън Едуардс се превърна в скрит коз за Фенербахче, като американецът отбеляза 16 точки за 18 минути на терена. Джонатан Мотли и Найджъл Хейс-Дейвис пък се отличиха с редица ключови изяви в последните минути и двамата приключиха с по 15 точки.