ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Български баскетболен талант спечели престижен конкурс за тройки в САЩ. Александър Гавалюгов се представи отлично на глобалния камп "Баскетбол без граници", който се проведе в Индианаполис, като част от събитията за Мача на звездите в НБА.

18-годишният юноша на Балкан демонстрира точния си мерник от далечно разстояние и заслужи първото място в конкурса за стрелба от тройката.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Най-големият син на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов е единственият до момента българин, получил покана да участва в глобалното издание на престижния камп. Едва 40 състезатели от цял свят имаха възможност да демонстрират уменията си.

"За мен беше голяма чест, че имах възможността да представлявам България и школата на Балкан на най-високото ниво в света за моята възраст. Смятам, че натрупах повече опит и още повече самочувствие, тъй като се представих доста добре срещу момчета, които са смятани за едни от първите 10 избора в драфта на НБА през 2025 г. и видях, че съм на тяхното ниво. Технически и тактически бих казал, че даже ги превъзхождах. Надявам се след този камп да съм привлякъл още повече вниманието на колежите и в следващите месеци да получавам още по-добри оферти", коментира пред balkanec Александър Гавалюгов, който в момента е част от NBA Academy в Канбера, Австралия.