Нов скандал е на път да се разрази около баскетболния ни национал Калоян Иванов. Бившият му клуб в Испания Лицентум (Аликанте) даде на съд българския състезател, съобщават испанските медии. Калоян Иванов премина в тима на Донецк (Украйна), който тази вечер играе в квалификациионния турнир на Евролигата в Италия.

Според шефовете на бившия му клуб единият от близнаците Иванови има още една година до края на договора си и по собствено желание е отишъл в Украйна. Лицентум иска компенсация от трансфера, а нашият национал се опъва.  Калоян беше водещата фигура на тима от Аликанте през миналия сезон, като записа средно по 12,2 точки, 7,7 борби и 1,5 асистенции. Той печели няколко пъти и признанието за Играч на кръга в испанското първенство.

Припомняме, че през лятото се разрази скандал около близнаците Иванови заради отказа им да участват с националния тим в европейските квалификации. Капитанът Филип Виденов ги нападна и заплаши, че ако тимът се класира на Европейското, което в крайна сметка не се случи, и двамата се върнат на готово, той ще се откаже от отбора./БЛИЦ