Националната баскетболна организация на САЩ и Канада бе поредната, която организира онлайн лига с виртуални мачове. В тях се включиха редица баскетболни звезди, а самите двубои логично се появиха и при букмейкърите. 

Обаче бързо бе забъркан голям скандал. 

Виртуалният турнир между играчите от различни клубове започна със среща между Кевин Дюрант от Бруклин Нетс и Дерик Джоунс-младши от Маями Хийт. Букмейкърите пуснаха залози за победител, а фаворит бе Дюрант. Победител обаче излезе Джоунс с резултат 62:78. Очакваше се двубоят да бъде излъчван на живо, но се оказа, че е изигран по-рано и излъчен на запис. Това подведе букмейкърите, а явно редица техни потребители са научили резултата.

"Първоначално направихме Дюрант фаворит за спечелването на турнира, но залозите за него бяха прекалено малко в първите 24 часа. Когато публикувахме линиите за мача от първия кръг между него и Джоунс-младши, залозите бяха напълно едностранчиви към Джоунс-младши. Стана ясно, че някой знае изхода от мача", заяви един от мениджърите на коефициентите в букмейкърска компания.