Константин Папазов е блъснал двама души след баскетболния мач между женските отбори на “Левски” и Хасково (85:68), състоял се снощи. Той е налетял на изпълнителния директор на гостите Станислав Станков, който е бивш баскетболист на ЦСКА и националния отбор, както и на един от известните фенове на “червените” Григор Стоядинов.
 
Както е известно, Тити е треньор на мъжкия състав на “Левски”, а отскоро и на националите. Папазов е присъствал на срещата като зрител.
 
Двубоят бе изпълнен със скандали заради некадърно съдийство, довело до ощетяване на Хасково. След мача Тити е хукнал да брани своя клуб и влязъл в саморазправа най-напред със Станков.
 
“Не беше на себе си. Почна да крещи, да вика, а в случая ние трябваше да крещим и да викаме, защото нас ни заклаха съдиите. Папазов дойде при мен, взе да ме дърпа за ризата – луда работа! Наговори ми куп глупости”, заяви Станислав Станков пред нашата агенция.
 
БЛИЦ се свърза и с другия пасивен участник в екшъна – Григор Стоядинов. Когато Тити му посегнал, Гришата е държал в ръцете си 4-годишното си детенце.
 
“Ужасна история! Най-гадното и най-ужасяващото бе, че всичко стана пред погледа на детето ми. Когато на Тити му падне пердето, няма спирачки. Даже и деца да има наоколо. А в случая моето дете бе в мен. Папазов обаче бе вече тотално изперкал. Започна да ме бута и блъска. В залата нямаше никаква полиция. Само представители на СОТ, които май си бяха тръгнали. След като видях, че работата става дебела, веднага се обадих на 112. Но оттам не изпратиха полиция на мястото на скандала. Както и да е... Вижте, аз Тити го разбирам. Познавам го от дете. Заедно сме играли като малки. Тогава бяхме от един отбор. Бяхме заклети цесекари. Аз си останах такъв, но той мина от другия лагер. Това не е проблем. Проблемът е, че на моменти не сме хора, а се поддаваме на емоциите. Тити понякога е първосигнален, да не кажа – първобитен. Питате ме дали ми се е извинил? Не, но си личеше, че беше гузен. Каза, че не е видял, че съм с детето. Значи представяте ли си този човек в какво състояние изпада, когато полудее. Той явно не вижда нищо!”, заяви Стоядинов, който е бил в залата, за да подкрепи своя приятел Станислав Станков.
 
Както вече БЛИЦ информира, изпълнителният директор на баскетболния тим от Хасково поиска чрез медиите оставката на Стефан Станев – шеф на Съдийската комисия към баскетболната федерация.