Латаша Байърс се завръща в България. Скандалната американка ще играе за Дунав 8806. Бившата звезда от женската НБА трябваше да пристигне в Русе вчера, а от клуба се надяват тя да играе още в дербито срещу Лукойл Нефтохимик в събота.

В Дунав Латаша отново ще работи с Георги Божков, който й беше треньор в ЦСКА и в Берое.

"Тя е много класен състезател и смятам, че ще вдигне нивото на отбора", коментира пред "7 дни спорт" Божков, който търсеше мощен център преди началото на сезона.

Първоначалният вариант за поста бе американката Мегън Байфорд, която обаче не дойде заради финансовите проблеми на Дунав.
Латаша напусна България с грандиозен скандал през лятото. Тогава тя скочи на шефа на Берое 07 Делчо Делев, който й дължеше две заплати. Латаша обяви, че Делев има интимна връзка с баскетболистката на Берое Ралица Ненова. Освен това шефът на старозагорския отбор пилеел големи суми по казина.

"Ако Делев дойде в САЩ, ще го върна в сандък. Той е змия! Много лош човек!", обяви тогава Латаша в покъртително интервю за "7 дни спорт". Не е ясно какво ще се случи, когато Дунав гостува на Берое и Байърс срещне Делев. /БЛИЦ