Рилски спортист получи служебна победа за мача си с от петия кръг на Еврохолд Балканската лига с румънския Газ Метан през тази седмица, информира клубният сайт Rilskibasket.com. В тима бе получено официално писмо от ръководството на централата, подписано лично от спортния директор Шай Щрикс. В него се уведомява за служебната победа с 20-0 в полза на Рилски спортист.

Българският тим на практика загуби със 68-86, но отборът на Газ Метан е направил формално нарушение на точка 5.1 от наредбата на БИБЛ, която гласи, че всеки клуб има право да включи в списъка за даден мач максимум от трима състезатели на страни извън Европа.

В мача вторник вечер в Медиаш домакините от Газ Метан използват петима такива играчи, с двама повече от правилото. Треньорът на румънския тим пуска в игра девет състезатели, а пет от тях са от страни извън Европа: Девън Мичъл – САЩ, Дерик Фелпс – САЩ, Китуана Раймър – Ам. Вирджински острови, Джарет Хауъл – САЩ, Освалдо Жанти – Хаити/Канада. Ето защо ръководството на Еврохолд Балканска лига взе решение за служебна победа и присъжда 2 точки за Рилски спортист и 0 точки за Газ Метан от въпросната среща./БЛИЦ