София и Самоков ще приемат мачовете от европейските квалификация на националния мъжки отбор по баскетбол. От федерацията са стигнали до решение да поверят първите две срещи от Група “В” на зала “Универсиада”, докато последните ни два мача ще бъдат в “Арена Самоков”.
 
Ръководството на централата е решило, че интересът към квалификациите няма да бъде достатъчно голям, за да се ангажира “Арена Армеец”. Притестенията идват най-вече от това, че голямата зала ще се окаже празна и националите няма да усетят домакинското си предимство, пише “Тема Спорт”.
 
Първият официален мач на България ще бъде на 15 август срещу Швеция. Второто домакинство пък се пада на 21-и, когато в зала “Универсиада” ще приемем фаворита за първото място в групата Германия. Самоков ще се превърне в домакин на националите н 2 септември за мача с Азербайджан, както и в последната ни среща – на 8 септември срещу Люксембург.
 
Освен турнира с участието на Турция от 24 до 26 юли, България ще играе още поне на два турнира преди началото на квалификациите. Към момента за мачове с “трикольорите” във федерацията има десетина запитвания, но все още няма официално потвърдена контрола с нито един съперник.