Спартак (Плевен) стана единственият български тим в Балканската лига, който не можа да продължи напред в елиминациите на състезанието. В последната и решителна среща за определяне на четвъртия участник на етап 1/4-финали от група "В" на тазгодишното издание плевенчани загубиха като гост на Морнар със 71:83. Това стана в черногорския град Бар, където се игра срещата. Само победителят от сблъсъка продължаваше напред, след като вече бяха ясни останалите три 1/4-финалиста от тази група - Левски, ОКК Белград и Фени Индустри.

Четирима баскетболисти на домакините завършиха с двуцифрен точков актив, а с най-много се отчете Сумела Самаке - 19 точки и 7 борби. 17 точки като резерва добави Владимир Михайлович, а Василие Сеферович отбеляза 14.

Американският център Джо Кенърли бе най-резултатен с 21 точки. Триото Илия Станков, Александър Дяковски и Тодор Тодоров добави по 13.

Утре в столичната зала "Универсиада” със срещата между Левски и Стяуа приключва редовната фаза на състезанието и ще станат ясни всички четвъртфинални двойки на Балканската лига. Три български тима продължават напред - Евроинс Черно море, Левски и Рилски спортист. Почти сигурно е, че Левски и Рилски спортист ще играят един срещу друг на 1/4-финалите, докато Евроинс Черно море ще се изправи срещу загубилия от мача Фени Индустри - ОКК Белград.

Спартак (Плевен) вече може да се концентрира изцяло върху изявите си в българския шампионат, както и в турнира за купата на страната. В неделя селекцията на Дарин Великов домакинства на шампиона Лукойл Академик в поредния кръг на НБЛ. /БЛИЦ