Баскетболният Спартак Плевен записа четири победи в първите си пет мача от настоящия сезон. Това се случва за първи път в историята на клуба, който е създаден през 1947 година, пише BBall.bg. Плевенчани започнаха ударно с домакински успех над Черноморец (103:97), продължиха с победа срещу Черно море във Варна (84:75), а в актива на тима влязоха и още два триумфа над "Левски" и Академик Пловдив със съответно 76:70 и 93:82.

Единственото поражение, което треньорът Александър Дяковски понесе в дебютния си сезон начело на отбора, бе на 24 октомври след 72:84 срещу Рилски спортист у дома.

И така, балансът от 4-1, с който съставът влезе в клубната история, изстреля плевенчани на втора позиция във временното класиране на първенството, която дели с Балкан, веднага след единствения без загуба до момента - шампиона Лукойл Академик.

Безспорно, най-паметният момент в клубната история е 19 ноември 1996 година. Тогава отборът все още с името Плама Плевен победи Реал Мадрид на великия Желко Обрадович и Деян Бодирога с 93:84 в зала “Балканстрой” в мач от турнира за купата на Европа.

От някогашната златна селекция, в която личат имената на Георги Младенов, Цветан Антов, Хрисимир Димитров и  Любомир Минчев, единствен все още свързан с мъжкия тим на Спартак е Валентин Вутев, който в момента е президент на клуба.