Алвин Етилопи е новото попълнение на Спартак Плевен за подкошието, съобщава "БГбаскет". 25-годишниият французин вече пристигна в тима и дори направи първи тренировки с новите си съотборници. Етилопи е роден през 1988 година и е висок 208 см. Той идва на мястото на Роби Джаксън, който получи сериозна оферта от друг отбор и ръководството на спартаклии реши да го пусне.

Безспорно най-сериозният факт от историята на Етилопи е, че през 2007 година той е част от националния отбор на Франция за юноши (19), с който печели бронзов медал на Световното първенство за тази възраст. Шампионатът се провежда в Нови Сад (Сърбия), а центърът има средно по 1.0 точка в девет мача. Тогава той е съотборник с имена като Никола Батум и Алексис Аженса, които сега са основна част от националния мъжки отбор на петлите.

Етилопи е продукт на школата на Льо Ман, а играе и за младежките гарнитури на ASVEL Вильорбан. За гранда от Лион изиграва един мач през сезона и е част главно от отбора до 21 години. Все пак той е част от тима, който през 2009 година печели редовния сезон във френското първенство.

През миналия сезон французинът е минал пробен период в швейцарския Лугано Тайгърс, но по-късно подписва в Англия с Ливърпул Мърси Тайгърс. Там той изиграва 6 мача и има средно по 14.7 точки, 10.0 борби и 1.5 чадъра. В края на януари подписва в Швейцария за тима на Бонкур, където има 5 мача и 2.8 точки и 2.0 борби. За негово съжаление обаче Етилопи получава контузия и не успява да завърши сезона.