Пандемията от COVID-19 може и да спря всички спортни прояви и мероприятия, но въпреки това скандалите на някои места не спират. Расистки такъв се заформи в НБА заради избора на Чикаго Булс за нов генерален мениджър.

Клубът прие 8 кандидатури и се спря на литовеца Артурас Карнишовас на позицията, а проблемът дойде, след като стана ясно, че нито един чернокож не е допуснат до интервю за работата.

"Това е шамар в лицето. Тяхното най-лошо все още се избира пред нашето най-добро. Лигата трябва да направи нещо. Това наистина е изнервящо", казва чернокож помощник генерален мениджър от НБА пред местно издание.

Преди Чикаго да наеме литовеца, ръководството се е опитало да привлече Трой Уийвър от Оклахома и Боби Уебстър от Торонто, но не им е било дадено разрешение от съответните им клубове. И двамата са чернокожи.

"Ясно е, че съществува лицемерие, което ни казва, че НБА е многообразна, но когато се появи възможност, процесът не е. Всичко, което искаме, е шанс. Като чернокож всичко което искаме, е добра възможност да покажем, че сме също толкова квалифицирани", добавят други тъмнокожи специалисти .