Почти целият спортен елит на Пловдив вече се стича към зала „Строител“, където е поклонението на легендарната баскетболна звезда Пенка Стоянова.

Бившият капитан на националния отбор почина преди два дни на 69-годишна възраст след тежко боледуване. Дъщерята на баскетболистката, която въпреки напредналата си бременност се държи. Всички твърдят, че е силна като майка си.

Пред БЛИЦ футболната легенда Христо Бонев, административният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изразиха искрени съболезнования и с насълзени очи определиха Стоянова за най-земния човек и най-добрия спортист.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Ще запомним Пенка като най-слънчевия, усмихнат и позитивен човек, който даваше всичко за спорта. Пожелавам на всички спортисти в Пловдив и България да имат поне 5% от хъса и трудолюбието й“, обяви натъженият Христо Бонев.

Всеки момент от родното на Пенка Стоянова Карлово трябва да пристигнат автобуса и коли, които да изпратят по последния път своята звезда. Очаква се сред тях да бъде и кметът на града Емил Кабаиванов.

От 1985 г. Пенка Стоянова е почетен гражданин на Карлово, а от 2005 г. и на град Пловдив.

Очаквайте подробности

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Снимки: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ