Сръбският баскетболист Илия Цветкович пристигна на проби в Ямбол. Той ще остане няколко дни в тима, след което ще стане ясно, дали ще подпише договор. През миналия сезон Цветкович е играл за Машинац Кралево в сръбската А Лига. Преди това е бил и в полезрението на сръбският гранд Партизан. Два сезона е участвал в мачове за дублиращия им отбор в сръбската В Лига. Цветкович е висок 207 см. и е на 22 години (2 август 1988). Играе на позиция тежко крило. Треньорското ръководство на ямболския тим търси играч на тази позиция, тъй като на този пост в момента разполага само със Стоян Петков. Ако Цветкович впечатли с изявите си в първите няколко тренировки, той ще вземе участие и на турнира в Кавадарци, след който ще се реши окончателно дали ще остане в Ямбол.

Първа тренировка с Ямбол днес направи и националът Николай Върбанов. Той се присъедини към новите си съотборници, след като му бе дадена едноседмична почивка след приключване на евроквалификациите. Другият ямболски национал Павел Маринов пропусна 5 дни от подготовката, след като бе в София за лечение на болната си пета.

Ръководството на клуба иска да върне в отбора и юношеския национал Христо Господинов. Договорът му за преотстъпване му на Овергаз изтече./БЛИЦ