Никола Йокич се отличи с трипъл-дабъл и Майкъл Портър-младши наниза пет тройки за домакинската победа на Денвър Нъгетс със 118:102 срещу Финикс Сънс, с което „златните буци“ взеха преднина от 3:2 в серията от Западната Конференция на НБА.

Йокич блесна с 29 точки, 13 борби и 12 асистенции за десетия плейофен трипъл-дабъл в кариерата си. С това той подобри рекорда на легендарния Уилт Чембърлейн за позицията център в елиминациите на НБА.

Портър наниза 19 точки за Нъгетс, а Брус Браун помогна с 25 точки. Най-резултатен за Сънс стана Девин Буукър с 28 точки, а Кевин Дюрант завърши с 26.

Шестият мач от серията ще се играе във Финикс в четвъртък. До момента в противопоставянето на „златните буци“ и „слънцата“ победите отиваха да домакинстващия отбор.

Филаделфия 76-ърс поведе с 3:2 в серията от Източната Конференция срещу Бостън Селтикс, след като Джоел Емийд вкара 33 точки за победата със 115:103.

Ембийд направи трети пореден мач в серията с 30 или повече точки. Тайрийз Макси вкара добави 30 точки за 76-ърс, а Джеймс Хардън завърши с дабъл-дабъл - 17 точки и 10 асистенции. Джейсъм Тейтъм беше най-резултатен за Бостън с 36 точки, а Джейлън Браун добави други 24. Шестият мач от серията ще се играе в петък рано сутринта българско време.