Сръбският баскетболист на Денвър Нъгетс Никола Йокич предизвика голям скандал при победата със 11:3:96 над Маями Хийт в мач от НБА.

26-годишният сръбски център удари с рамо в гърба Миркийф Морис, а играчът на Маями падна на земята и започна да се превива. Това предизвика гнева на звездата на „горещите“ Джими Бътлър. Олимпийският шампион от Рио 2016 налетя да бие Йокич, но беше удържан от своите съотборниците, треньорите на тима и съдиите.

Реакцията на Никола Йокич беше провокирана от груб фаул на Морис в центъра на терена. В крайна сметка и двамата играчи бяха отстранени от игра. Сърбинът завърши мача с трипъл-дабъл (25 точки, 15 борби и 10 асистенции). Морис се отличи с 14 точки. Най-резултатен в мача беше Джими Бътлър – 31 точки.

„Това беше мръсен ход. През целия мач водих борба с Бам Адебайо. Водихме битка на надмощие, агресивна, но в рамките на феърплея. Морис обаче прекрачи границата. Затова и реагирах по този начин. Показаха ми видеото и се почувствах зле. Не трябваше да постъпвам така. Видях как главата му се отметна зловещо. Направи изтръпнах от гледката“, коментира Йокич.

Впоследствие социалните мрежи завряха заради поведението на двамата. Повечето гневни реакции бяха насочени срещу сръбския баскетболист. Най-забележителен беше коментарът на Маркъс Морис от Лос Анджелис Клипърс.

„Изчака брат ми да се обърне с гръб, за да го удариш. Набелязал съм те“, написа в „Туитър“ братът-близнак на Маркийф Морис.