Потопете се в света на статистиката!

Сръбският гард на “Левски” Марко Маринович е основният проблем за шампиона Лукойл Академик преди днешното дерби между двата тима от 3 кръг на НБЛ. Двубоят в Правец е от 20:00 часа и ще бъде излъчен по ТВ +.
 
“Основното в отбора на “Левски” е, че повечето играчи са заедно вече доста години. Играта им се върти около Марко Маринович, който е прекалено добър. Той е най-опасният играч на “сините” и трябва да го опазим”, заяви треньорът на “студентите” Марин Докузовски.
 
Докузовски допълни, че се притеснява от факта, че играчите му мислят повече за мачовете от Еврокъп, които започват другата седмица, отколкото за дербито с “Левски”.
 
Наставникът на Лукойл Академик и колегата му от “Левски” Константин Папазов нямат кадрови проблеми и разполагат с най-добрите си играчи за дербито.
 
“Мачът няма да има нищо общо с онази контрола, в която ги бихме преди началото на сезона. Те са станали много добър оттогава и за да ги победим, трябва да лимитираме тяхната игра. Това няма да е лесно. Амбицията ни е да сме първи в края на първенството”, заяви Папазов преди мача.
 
“Сините” ще могат да разчитат на подкрепата на агитка от около 50 човека, която ще пътува днес за Правец. Малкият брой на феновете е породен от факта, че залата на Лукойл Академик е малка.



5.1.jpg
Лукойл Академик
“Левски”
1.Брендън Хийт  
1.Марко Маринович 
2.Тодор Стойков 2.Чавдар Костов
3.Девин Грийн 3.Златин Георгиев
4.Мохамед Абукар 4.Димитър Димитров
5.Дарил Уоткинс 5.Николай Върбанов
Резерви: Божидар Аврамов, Павел Маринов, Тенчо Банев, Томас Масамба, Веселин Веселинов, Николай Колев Резерви: Павел Иванов, Стефан Георгиев, Димитър Ангелов, Венцислав Петков, Георги Кунов2, Димитър Филипов, Хрисимир Димитров