Баскетболният тим на Сърбия победи Хърватия със 73:73 в осминафинален сблъсък на световното първенство в Турция. В страхотна драма гардът на хърватите Марко Попович бе на ниво и успя да държи тима до края, но в крайна сметка сърбите се оказаха победители и се класираха да четвъртфиналите.
Най-резултатен за победителите беше Ненад Кръстич с 16 точки, а Александър Расич и Коста Перович добавиха съответно по 15 и 10.

За хърватите Марко Попович наниза 21 точки, а Роко Укич се отчете с 11.

Последната и решаваща четвърт започна с леко надмощие на сръбския тим, който водеше с 56:52 след кош на Паунич. Сърбите демонстрира по-агресивна защита, но Попович не спираше да тормози противника, намалявайки с тройка резултата за 60:64. Поредна грешка в отбрана обаче позволи на Новица Величкович да изведе Сърбия напред за 67:61, 01:44 минути преди края на срещата. Рашич направи 70:67 след два успешни наказателни удари, а селекционерът на Хърватия взе прекъсване. След него Попович бе фаулиран и отново намали 69:70, но в следващата акция сърбите направиха грешка, отново фаулираха Попович. Той обаче пропусна първия си наказателен удар, но вкара втория, изравнявайки резултата за 70:70.

Безумна грешка в следващата акция позволи на Рашич да вкара за 72:70. Впоследствие 8 секунди преди края Попович отново бе фаулиран и вкара и двата наказателни - 72:72. Секунда преди края обаче Давор Куш фаулира Рашич и гардът вкара само единия от двата удара за крайното 73:72./БЛИЦ