“Левски” приема Монтана в първия мач от 14-и кръг на Националната баскетболна лига при жените без Станислава Станкова. 20-годишният плеймейкър на “сините” е на път да пропусне трети пореден двубой от първенството, информира BgBasket.com.
 
170-сантиметровата Станкова, чийто баща Станислав Станков бе един от най-силните баскетболисти на ЦСКА в началото на 90-те години, не е играла в официална среща от гостуването на Дунав 8806 в Русе на 8 януари. Тогава столичанки загубиха със 70:73, а Станкова бе в основната петица на старши-треньора Стефан Михайлов.
 
След това Станислава не попадна в състава на “сините” нито за убедителната победа над Славия с 94:34 в 12-и кръг, нито пък за гостуването на Берое 07 в Стара Загора миналата седмица, където “Левски” отстъпи с 61:65.
 
Магнитен резонанс в събота ще определи състоянието на Станкова и ще хвърли яснота кога евентуално може да се очаква завръщането й на терена. Станислава страда от болки в кръста и ставите, заради които не води пълноценна подготовка със съотборничките си.