Женският баскетболен отбор на Берое (Стара Загора) спечели трофея от Адриатическата лига за втори път в клубната си история! Момичетата на старши треньора Таня Гатева показаха здрави нерви във финалния мач, в който свалиха черногорския Будучност от трона след 66:56 (21:13, 10:16, 22:21, 13:6) на домашна територия в зала "Общинска" в Стара Загора.

Черногорският тим не успя да вземе реванш от Берое за поражението си на финала преди две години, когато старозагорки надделяха с 65:64.

"Зелените" пък оформиха дубъл за сезона, след като спечелиха и трофея от Купата на България преди около десетина дни, надделявайки над Монтана 2003 във финалния двубой.

Виолина Кочева бе най-резултатна за победителките с 15 точки, Анджела Делич приключи с 14 и 6 борби, а три баскетболистки завършиха с по 11 точки - Жаклин Златанова, Матеа Тавич и Сара Бут, като последната овладя и 13 борби. 

За Будучност единствено Патриция Бура завърши срещата с двуцифрен точков актив - 15 точки и 13 борби за центъра на черногорския отбор.