До 10 септември 2009 година ще продължи записването за втория сезон на Аматьорската Баскетболна Асоциация (АБА). В дебютния шампионат миналата година шампион стана Балкан (Ботевград), в чийто редици игра спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков и настоящият треньор на тима Георги Младенов. “Зелените” победиха в последния мач столичния Месершмид.

АБА се изяви като отличен организатор на миналогодишното първенство с участието на 16 отбора, а мениджмънтът на асоциацията вече води официални преговори за изграждане на национална аматьорска лига в цялата страна.

Във втория шампионат участие ще могат да вземат баскетболисти-аматьори без ограничение във възрастта. Състезанието ще се проведе в град София като право на участие имат всички желаещи отбори от цялата страна, които ще бъдат картотекирани в АБА.

Заявките за участие, всички необходими документи и начините за връзка с организаторите на асоциацията може да намерите в официалния сайт на организацията, откъдето се влиза през bulgarianbasket.com. Заявките трябва да се изпращат на е-майл: [email protected]
Телефоните за контакти са: 0877126306, 0887282829, 0885427077./БЛИЦ