Мартин Механджиев е новият изпълнителен директор на БК Септември, а Димитър Христов става главен треньор в школата. Тримата заедно с Николай Спасов ще ръководят клуба оттук нататък.

Мартин Механджиев е основател, председател и мениджър на Националната аматьорска лига по баскетбол, а дълги години се състезава в БК Септември. От 2009 година на изцяло доброволни начала помага за дейността на клуба, изпълнявайки функциите на технически секретар и администратор. Новата длъжност, която той ще заема в клуба, е изпълнителен директор.

Димитър Христов е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол от 2012 година. Христов ще бъде неизменна част от екипа на НАЛБ за шести пореден сезон. Винаги е демонстрирал влечението си както към маркетинга, така и към работата с деца. Той е съосновател на Basketball Academy. Дълги години тренира в школата на Делфин Бургас, където натрупва и треньорски опит. В БК Септември ще бъде главен треньор.

Председател на клуба е Николай Спасов, който приема мисията да работи в името на баскетболен клуб Септември още от 1991 година. Ето как той коментира промените в управлението на НПО БК Септември:

„БК Септември е един от най-старите клубове в София, но в последните години се намира в криза. Основна вина за това нося аз, а причините са както обективни, така и субективни. Признавам и че е моя груба грешка, че през годините се доверявах на хора, на които очевидно им липсваше капацитет. Липсваше им и отношение към клубната принадлежност и това задълбочи проблемите в клуба. Бяха нужни промени, за да осигурим спасяването му. Вярвам, че въвличането на Мартин Механджиев като изпълнителен директор и Димитър Христов като главен треньор в школата ще бъде изцяло положително. И двамата са доказали качествата си до момента, като смятам, че ще разгърнат потенциала си и в нашия клуб.

Механджиев е дългогодишен състезател на клуба, а още докато играеше започна и да помага по различни организационни въпроси. През последните години натрупа и изключителен управленски опит, успя от нищото да развие един огромен баскетболен проект, какъвто е НАЛБ и неслучайно отправих покана към него с мисията да възродим клуба.

Мартин Механджиев ме запозна с Димитър Христов, като отзивите, които чувам за него са изцяло положителни. Наблюдавах го на първите тренировки за сезона и определено виждам огромен ентусиазъм и силно желание за работа.

Признавам, че виждам сериозен потенциал в този екип и се надявам, че заедно ще успеем да върнем децата в залата, както и че не просто ще възродим клуба, а тепърва ще допринесем за най-големите му успехи! Заедно за новото начало!“, коментира Николай Спасов.