ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс записаха драматична домакинска победа със 124:123 в мача си срещу Голдън Стейт Уориърс, който е част от турнира In-Season в НБА. „Кралете“ направиха феноменален обрат и наваксаха пасив от 24 точки, а победният кош беше дело на Малик Монк три секунди преди края. Това беше едва третият момент в двубоя, в който домакините поведоха в резултата. Успехът класира Сакраменто за четвъртфиналите на турнира, където ще играе срещу Ню Орлийнс Пеликас.

28-годишният Везенков започна двубоя на резервната скамейка и за първи път се появи в игра през втората половина на третата четвърт. Българинът обаче се включи изключително силно и остана на терена до края на мача. За 15:28 минути той се отличи с осем точки, три борби и два чадъра. Коефициентът на полезност на родния баскетболист е 17 - най-високият от всички играчи, взели участие в мача. Именно след появата му на терена започна обрата в полза на Сакраменто.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

В началото на последната част съдиите гледаха на видеоповторение ситуация, при която първоначално отсъдиха техническо нарушение на българина за симулация, но след това промениха решението си и отсъдиха само фаул в защита на Александър Везенков. Малко по-късно родният баскетболист направи и чадър на мегазвездата Стеф Къри, а в средата на четвъртината и на Дарио Шарич.

Най-резултатен за Сакраменто беше Диарън Фокс, който направи дабъл-дабъл – 29 точки и 10 борби. Кевин Хъртър добави 21 точки и девет борби. Малик Монк също наниза 21 точки. Литовецът Домантас Сабонис пък направи 10 асистенции и вкара 9 точки.

Трима играчи на Голдън Стейт нанизаха по повече от 20 точки. Стеф Къри направи дабъл-дабъл – 29 точки и 10 борби. Андрю Уигинс също реализира 29 точки. Клей Томпсън също приключи мача с дабъл-дабъл. Той вкара 20 точки и овладя 11 отскочили топки.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е утре сутринта от 5:00 часа българско време, когато „кралете“ приемат Лос Анджелис Клипърс.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБА
Бостън Селтикс – Чикаго Булс 124:97
Бруклин Нетс – Торонто Раптърс 115:103
Кливланд Кавалиърс – Атланта Хоукс 128:105
Маями Хийт – Милуоки Бъкс 124:131
Ню Йорк Никс – Шарлът Хорнетс 115:91
Минесота Тимбъруулвс – Оклахома Сити Тъндър 106:103
Далас Маверикс – Хюстън Рокетс 121:115
Сакраменто Кингс – Голдън Стейт Уориърс 124:123