Най-популярният български баскетболист към момента Александър Везенков игра силно за Барселона при загубата в гостуването на ЦСКА (Москва) с 82:93 (29:28, 17:26, 13:22, 23:17) в среща от третия кръг на Топ 16 в Евролигата. Каталунците записаха второ поражение в група „F” на втората групова фаза в най-престижната клубна надпревара на Стария континент.

Везенков записа може би един от най-силните си мачове, но въпреки това Барселона загуби. Българинът игра 6 минути и 49 секунди за гостите от Испания, като за това време реализира 7 точки. Той реализира и при двата си опита от зоната за 2 точки. Той бе успешен и веднъж при две стрелби от тройката.

Най-резултатен за победителите от ЦСКА бе Кори Хигинс, който реализира 20 точки и овладя 5 борби. Милош Теодосич се отличи с 16 точки, колкото вкара и Андрей Воронцевич. Още 12 точки пък добави Кайл Хайнс.

За каталунците Хуан Карлос Наваро отбеляза 16 точки, но той бе изгонен след две технически в третата част. а Джъстин Долман добави 14 точки. Алекс Абринес пък реализира 12 точки, докато Стратос Перпероглу се отчете с 11 точки.

След успеха си ЦСКА има две победи и едно поражение в групата. Барселона пък е с една победа и две загуби.