Страховит инцидент изправи косите на всички, гледали мача между баскетболните отбори на Байерн и Хамбург Тауърс. Баварците изоставаха с 28:46 на полувремето, но в край на сметка спечелиха с 86:75. Успехът обаче беше засенчен от всеобщото притеснение за състоянието на американския играч на мюнхенския тим Ник Уийлър-Баб.

26-годишният гард пострада лошо при опит да забие, след като пръстите му се изплъзнаха от баскетболния ринг и главата му след падане от почти 3 метра се удари тежко в паркета. Уийлър-Баб остана да лежи в безсъзнание, а докторите незабавно се втурнаха към него.

Съотборниците на американеца веднага обграждат мястото с одеяла, за да не виждат зрителите действията на медиците и състоянието на Ник Уийлър-Баб. След продължително спиране мачът беше подновен, а баскетболистът отнесен на носилка до линейката.

„Когато го откараха в болницата, той беше в съзнание. Можеше да се движи всички крайници. Падна си на врата. Всички стискаме палци да се е измъкнал само със сътресение на мозъка и да няма по-сериозни увреждания“, коментира изпълнителният директор на Байерн Марко Пешич след мача.

По-късно в сряда вечерта баварците обявиха добрата новина. Прегледите на Ник Уийлър-Баб са показали, че няма тежки наранявания. Единственото е получил тежко сътресение на мозъка.