Жалгирис нанесе една от най-тежките загуби на Олимпиакос този сезон в Евролигата. Момчетата на Шарунас Ясикевичус разбиха гръцкия гранд с 80:60 в трети четвъртфинал в Евролигата. Така серията вече е 2:1 победи за Жалгирис и при нов успех тимът ще се класира за финалната четворка. Ако Олимпиакос спечели, ще изравни серията до 2:2 и ще предстои пета решаваща среща в Гърция.

Брандън Дейвис стана реализатор на двубоя с 18 точки в полза на литовския гранд, а Паулиус Янкунас добави 13 точки, 6 борби и 6 асистенции. За Олимпиакос капитанът Василис Спанулис отбеляза 14 точки.

Мач №4 от серията между двата отбора е в четвъртък отново в Каунас.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

В друг мач Баскония надви Фенербахче с 88:83 и намали на 1:2 в серията. Следващата среща отново е в Испания. Родриг Бебоа наниза 21 точки за победителите. Йоханес Войтман и Винсент Пурие го последваха с по 12. Марселиньо Уертас отбеляза 11, а с дабъл-дабъл от 10 и 10 борби завърши Торнике Шенгелия. Ян Весели също финишира с дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби. С 14 се разписа Костас Слукас, 13 добави Луиджи Датоме, а с 12 остава Марко Гудурич.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА