Изключително грозни сцени се разиграха в края на първото полувреме на втория финален двубой между Левски Лукойл и Балкан (Ботевград). Двайсетина секунди преди края президентът на Балкан Михаил Михайлов слезе на игрището и настоя да извади отбора.

Ботевградчани претендираха и питаха защо агитката на Левски е настанена зад скамейката на Балкан. Според гостите, „сините“ фенове през цялото време буквално са плювали играчите и треньорите на Балкан. Имало е и маймунски звуци към играчите от Ботевград.

Последва дълга разправия – Константин Папазов се опита да усмири феновете на Левски, а Тодор Стойков също слезе на игрището. От Балкан продължиха да искат обяснение защо агитката е настанена точно зад тяхната пейка, според тях се търсело провокация с тези действия.

Междувременно имаше неприятни сцени и между помощник треньора на Левски Лукойл Димитър Ангелов и съпругата на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов – Стефка.

Двубоят все пак бе подновен, като агитката не бе преместена, а феновете се качиха няколко реда по-нагоре, но останаха зад отбора на Балкан.

Цялото първо полувреме делегатът на двубоя Борислав Пелтеков даваше указания на стюардите относно охраната.