ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс записаха домакинска загуба от Минесота Тимбърлуувс с 98:110. Това е второ поражение за „кралете“ в рамките на последните им три мача. „Вълците“, които са лидер в Западната Конференция, регистрираха втора поредна победа.

Гостите доминираха на терена и спечелиха първото полувреме с 59:47. Само в началото на втората четвъртина демонстрираха отпускане и позволиха на Сакраменто да изравни за 30:30. Домакините взеха третата част с една точка разлика. „Кралете“ избухнаха за кратко през последния период и успяха да съкратят разликата си, но в края Минесота възстанови аванса си и взе частта с 29:28.

Везенков за първи път се появи в игра в началото на втората четвърт и веднага пресече едно подаване в защита. След това дойде пропуск при стрелба за три точки, което си остана единствения му опит да се разпише. 28-годишният българин изигра общо 7:34 минути, в които се отличи само с една борба и едно пресечено подаване. Това е едва третият случай от началото на сезона, в който Александър Везенков не успява да се разпише.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Най-резултатен за Сакраменто в мача стана звездата Диарън Фокс, който завърши с 27 точки. Кийгън Мъри добави 20 точки. Домантас Сабонис блесна с трипъл-дабъл за „кралете“, след като наниза 178 точки, спечели 10 борби и направи 10 асистенции.

Антъни Едуардс се отличи с дабъл-дабъл за Минесота – 34 точки и 10 асистенции. Руди Гобер също завърши с двуцифрени резултати в два показателя – 21 точки и 17 борби. Джейдън Макданиълс завърши с 20 точки за успеха на Тимбъруулвс.

С това завърши серията от шест поредни домакинства на Сакраменто. За „кралете“ сега предстоят три последователни гостувания. Първото от тях е на 27 декември (сряда), когато в 5:00 часа сутринта българско време Везенков и съотборниците му играят с Портланд Трейл Блейзърс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!